Wednesday, November 19, 2008

Jom Joran

Sejak kebelakangan ni rakan2 Taiping asyik berQSO...tentang memancing jer...berlawan lawan sapa yang tarik ikan besar, yang pastinya ia lebih menceriakan dan mengakrabkan lagi silaturahim antara rakan rakan..

Lokasi : Tasek Raban
Buruan Utama : Ikan Toman atau nama saintifiknya Channa micropeltes
Buruan Sampingan : Ikan Haruan atau dikenali dengan nama SnakeHead dan apa yang sangkut kat mata pancing...
Kemudahan dilokasi : Ada Surau, ada Tandas dan tempat makan pun dekat. Juga ada taman permainan boleh bawa family. Lokasi 3 bintang.
p/s ... leh layan kelapa muda tapi kena pandai pandai ler...Ada yang kuar dari mulut rakan, lepas dia, dia, lepas dia, dia...makan la pancing aku lak...
Itu ikan gambar no tiga tetiba jer muncul...Sebarau dan Ikan Raja...DLG hang utang aku roti canai sekeping..kalau tak rahsia bocor....hehehe


Atlast mau juga dia makan pancing orang lain...biar pun kecil janji boleh buat orang lain radang...


Yang lain hari tu bukan rezeki...mungkin sebab hujan air sejuk...ikan kurang makan. So yang lain tumpang tangkap gambar jer lar...harap rakan jangan serik...kita cuba lagi lain lokasi..

Terima kasih team dua rakan tak sempat diambil gambarnye jangan marah...bab asyik memancing...Team yang turut serta 9W2DLG, 9W2LAD, 9W2MZS, 9W2OHM, 9W2JBT dan saya sendiri V20...juga terima kasih pada rakan Lengong yang sudi singah meluangkan sedikit masa 9W2LIK dan 9W2ZML.

Jumpa lagi di buruan Joran akan datang...harap ramai akan turut serta.